Hrvatski radio

Radio Pula

Flego i Jaklin Majetić: unatoč krizi ICT projekti trebaju ostati aktivni

10.04.2020.

15:56

Autor: Tatjana Kaštelan

(foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

(foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Eurozastupnik Valter Flego primio je u svom uredu predsjednicu Županijske gospodarske komore Pula Jasnu Jaklin Majetić. Razgovarali su o aktualnoj gospodarskoj situaciji u Istri i utjecaju epidemije koronavirusa na poslovanje. Naglasak je bio na projektima digitalizacije, koji su ključni za razvoj.

Istarski gospodarstvenici u velikoj su krizi zbog epidemije koronavirusom. Snalaze se, pomažu im mjere za pomoć na nacionalnoj i regionalnoj razini, a sada im je više nego ikada potrebno razumijevanje. Predsjednica Županijske gospodarske komore Pula Jasna Jaklin Majetić istaknula je da je solidarnost među istarskim tvrtkama ovih dana velika.

Važno je ulagati u istraživanje i razvoj, u ICT sektor i digitalizaciju, dodala je Jaklin Majetić te podsjetila a je Hrvatska gospodarska komora još 2017. godine započela s projektom Digitalne komore, kojim je već unaprjeđena komunikacija između HGK i tvrtki, odnosno među samim gospodarstvenicima.

Unatoč krizi ICT projekti trebaju ostati aktivni, nikako se ne smiju odgađati, složili su se eurozastupnik Valter Flego i Jasna Jaklin Majetić. Premda će većina investicijskih projekata biti odgođena zbog mjera štednje kao posljedice pandemije, nužno je da se ICT industrija i dalje potencira. Digitalizacija se dokazala kao dobar saveznik u borbi protiv koronavirusa i zato ću nastaviti inzistirati kroz rad u Europskom parlamentu i odborima da se ti procesi nastave poticati i ubrzavati, koristeći europska sredstva, iskustva i know-how, istaknuo je eurozastupnik Flego.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Flego i Jaklin Majetić: unatoč krizi ICT projekti trebaju ostati aktivni

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.