Hrvatski radio

Radio Pula

Flego jedini IDS-ov kandidat za istarskog župana?

20.11.2012.

15:46

Autor: Dorina Tikvicki

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Točno u ponoć istječe rok u kojem članovi IDS-a mogu stranci podnijeti svoju kandidaturu za budućeg istarskog župana. Do sada se kandidirao samo buzetski gradonačelnik Valter Flego.

Hoće li Valter Flego ostati jedini IDS-ov kandidat za budućega župana, znat će se u ponoć kada istječe rok za predaju kandidatura. Što slijedi nakon sastanka izborne komisije, objašnjava glavni tajnik IDS-a Tedi ChiavalonU slučaju da bi ostali samo na jednom kandidatu, Valteru Flegi, tada bi u njegovoj zajednici podružnica Buzeštine organizirali izbore, znači da bi svaki član IDS-a s Buzeštine po principu jedan član jedan glas ako kandidat dobije više od 50% glasova svih članova postaje službeni kandiat Buzeštine io tada se može predstaviti svim ostalim članovima u Istri te 15. biti potvrđen od strane Predsjedništva IDS-a za kandidata za župana.

Ako je bude, svoju ću kandidaturu uručiti jedino izbornom povjerenstvu. U ovoj IDS-ovoj farsi ne želim sudjelovati, komentirao je Damir Kajin. Tko meni ili bilo kome u Istri ili Hrvatskoj može zabraniti da po prikupljanju određenog broja glasova ne kandidira se na nekim budućim lokalnim, parlamentarnim izborima? Sigurno je da građanima Istre nikada nisam okrenuo leđa a to ne kanim učiniti niti u 4. ili 5. mjesecu iduće godine.

Bude li ipak više od jedne kandidature, postupak izbora IDS-ovog kandidata za župana provest će se na razini Istre po već poznatom načelu – jedan član jedan glas, a pobijedit će kandidat s natpolovičnim brojem glasova.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.