Hrvatski radio

Radio Pula

Flego oslobođen optužbe

20.02.2015.

14:48

Autor: Radio Pula

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Istarski župan Valter Flego oslobođen je optužbe za zloporabu položaja i pribavljanje imovinske koristi u razdoblju dok je obnašao dužnost gradonačelnika Buzeta. Presuda je izrečena danas na Županijskom sudu u Rijeci.

Istarski župan Valter Flego nije kriv što je u razdoblju dok je obnašao dužnost gradonačelnika Buzeta povećao plaću sebi i svojim suradnicima, a na što prema zakonu nije imao pravo. Prema obrazloženju presude optužba nije uspjela dokazati da je Flego iskoristio položaj u namjeri da sebi i suradnicima pribavi protupravnu korist, već je vjerovao svojim stručnim službama koje su prekršile zakon. Flego nije krio zadovoljstvo presudom.

Za razliku od istarskog župana, presudom suca Županijskog suda u Rijeci Saše Cvijetića nije bio zadovoljan tužitelj USKOK-a Krešimir Ostrogonac, te je najavio žalbu na ovo prvostupanjsko rješenje.

Na potezu je sada Vrhovni sud, koji tužbu USKOK-a može odbiti, ili zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja suđenje vratiti na početak.

Više možete poslušati u tonskom prilogu.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.