Hrvatski radio

Radio Pula

'Future World by 2050' međunarodna konferencija u Puli

29.05.2017.

14:04

Autor: Tatjana Kaštelan

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Međunarodna znanstvena konferencija „Future World by 2050“ – „Budućnost svijeta do 2050-e" održat će se na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ u četvrtak i petak. Organizator je Fakultet, a konferencija će okupiti ugledne znanstvenike i gospodarstvenike iz zemlje i inozemstva.

'Future World by 2050' odnosno Razvoj gospodarstva do 2050. ono je o čemu će u izlaganjima, panelima i diskusijama govoriti eminentni ekonomski stručnjaci iz zemlje i inozemstva. O trojstvu religije, filozofije i ekonomije govorit će prof.dr.sc. Soumitra Sharma.

O Inovacijama, prilikama i izazovima financijskih sustava govorit će prof.dr.sc. Navwaizsh Mirza iz Dubaija. Prof.dr.sc. Daphna Kariv iz Izraela govorit će o poduzetničkim inkubatorima i poticanju inovacija u mentoriranju start-upova. To su samo neke od tema i predavanja na međunarodnoj konferenciji, ističe dekanica Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ prof.dr.sc. Danijela Križman Pavlović.

Preispitivanje utjecaja globalizacije, siromaštva, integracija i dezintegracija, prirodnih katastrofa, inovacija, razvoja i promjena, samo su neke smjernice međunarodne konferencije FET-a. Ulaz je besplatan, a namijenjena je znanstvenicima, gospodarstvenicima, studentima te svima kojima su zanimljive teme konferencije.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.