Hrvatski radio

Radio Pula

GLAS, IDS i Pametno potpisali sporazum - zajedno idu na izbore

09.05.2018.

15:12

Autor: Marija Gerbec Njavro

(foto: Luka Stanzl /Pixsell)

(foto: Luka Stanzl /Pixsell)

Foto: - / -

Politički savez GLAS-a, IDS-a i stranke Pametno, za koji se uobičajio naziv Amsterdamska koalicija, potpisao je izjavu o suradnji za bolju Hrvatsku. Zajedno planiraju izići na europske, predsjedničke i parlamentarne izbore, a za svaki od njih potpisat će poseban koalicijski sporazum.

GLAS, IDS i Pametno udružili su se, stoji u izjavi, jer im je dosta nesposobnosti, korupcije i primitivizma, zbog čega je Hrvatska zadnja u svemu što je dobro u Europi i prva u svemu što je loše.

Amsterdamska koalicija izjavu o suradnji nije slučajno potpisala na današnji dan u Kinu Europa koji je i ujedno i Dan Europe i Dan pobjede nad fašizmom, istaknula je čelnica GLAS-a Anka Mrak Taritaš. Dodala je kako oni moraju biti brana desnom radikalizmu. Želimo poručiti da liberalna, tolerantna, građanska Hrvatska u budućnosti ima koga birati, pojasnila je Anka Mrak Taritaš.

Za Hrvatsku ima nade, istaknuo je pak, čelnik IDS-a Boris Miletić. Mislim da se puno toga u Hrvatskoj može i mora drugačije da se i treba naraviti bolje, naglasio je Miletić

U izjavi o suradnji koju su potpisali čelnici triju stranaka naglašavaju bolje vrijednosti liberalne demokracije na kojima žele graditi potpuno novu Hrvatsku rekla je predsjednica stranke Pametno Marijana Puljak. Istaknula je kako će koalicijski sporazum potpisivati za svake izbore, a prvi na redu su oni za europski parlament. 

Na pitanje o uključivanju drugih stranaka poput SDP-a i HSS-a u koaliciju, Anka Mrak Taritaš ističe da su oni uključivi, ali da zasada o tome nisu raspravljali. 

Osim za europske izbore amsterdamska trojka planira zajednički nastup i na predsjedničkim i parlamentarnim izborima, no tu najavljuju njihovoj suradnji neće biti kraj.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.