Hrvatski radio

Radio Pula

Glasanje za financiranje mikro akcija

27.12.2013.

09:47

Autor: Džana Banić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva prvi put otvorila je javno glasovanje o akcijama koje će financirati. Riječ je o devet mikro akcija koje će se financirati s najviše tri tisuće kuna.

Nabavka tlakomjera u Novigradu i opremanje tamošnje stomatološke čekaonice i laboratorija sa stolicama za mališane, podrška akcijama informiranja o pravima osoba s invaliditetom ili odvojenom prikupljanju otpada, poticanje volonterstva, čišćenje podmorja u Medulinu i očuvanje krajobraza pojasa Pazinske jame, oglasna ploča u središtu Lanišća te dvije samostalne izložbe mladih fotografa s Labinštine su mikro akcije koje su ispunile formalne uvjete natječaja a građani će svojim glasovima odlučiti koje od njih zaslužuju biti financirane iz Zaklade za poticanje partnerstva i civilnog društva, kaže njena glasnogovornica Romina Ružić.

Pet mikro akcija s najvećim brojem glasova Zaklada će financirati s maksimalnom iznosom do tri tisuće kuna a građani do 24. siječnja mogu glasovati na internetskoj stranici Zaklade

Više poslušajte u tonskom prilogu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.