Hrvatski radio

Radio Pula

Godišnji koncert članova pulskog ogranka HDGU-a

29.06.2022.

10:56

Autor: HRT

Gosišnji koncert

Gosišnji koncert

Foto: HGDU / ustupljena fotografija/kolaž

Tradicionalni godišnji koncert pulskog ogranka Hrvatskog društva glazbenih umjetnika održati će se u crkvi sv. Franje u Puli s početkom u 20:30 sati. Ulaz je slobodan.

Na koncertu će sudjelovati flautistice Nataša Dragun i Samanta Stell, klarinetist David Kumpare, gitarist Žarko Ignjatović te klaviristi Elda Krajcar Percan, Jadranka Celić Bernaz, Aleksandra Golojka, Vladimir Mlinarić i Sandro Vešligaj. Gost na koncertu bit će renomirani slovenski klarinetist Slavko Kovačič, profesor na Pedagoškom fakultetu Sveučilišta u Mariboru.


Većina točaka koncerta je u duhu obilježavanja obljetnica nekoliko skladatelja. Tako će se obilježiti 30. godišnjica smrti našeg najplodnijeg skladatelja Bruna Bjelinskog, zatim 110. obljetnica rođenja i 40. godišnjica smrti Ivane Lang, koja spada među rijetke žene skladateljice u hrvatskoj glazbi, te 50. obljetnica umjetničkog stvaralaštva Bashkima Shehua, redovitog profesora u trajnom zvanju Muzičke akademije u Puli i zaslužnog pulskog kulturnjaka.


Također, obilježit će se i 330. obljetnica rođenja Giuseppea Tartinija te 170. rođenja Philippa Scharwenke, njemačko-poljskog skladatelja.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.