Hrvatski radio

Radio Pula

GONG: Građane najviše smeta zlouporaba lokalnih resursa

16.05.2013.

09:40

Autor: Jana Radić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nevladina organizacija GONG priprema se za nedjeljne izbore. Svaki dan odgovaraju na upite građana te podsjećaju kandidate da je u subotu i nedjelju izborna šutnja. Građane najviše smeta zlouporaba lokalnih resursa u svrhu promidžbe, potvrđuju iz GONG-a koji ovih dana dobiva brojne upite iz cijele Hrvatske.

Može li se koristiti škola ili pučko učilište za promidžbu stranke te mogu li se aktualni gradonačelnici i načelnici koristiti službenim prostorijama i automobilima za potrebe izborne kampanje? To su samo neka pitanja na koja su biračice i birači osjetljivi, što je dobro jer pokazuje da građani zahtijevaju više standarde pravednosti, kaže Vanja Škorić iz GONG-a.

GONG će dežurati cijeli izborni vikend dok će na sam dan izbora u nedjelju biti prisutni i na biralištima pa će tako Hrvatsku obilaziti s 33 mobilna tima. Pozivaju građane da im se jave ako primijete bilo kakve nepravilnosti.

Više poslušajte u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.