Hrvatski radio

Radio Pula

Goran Bregović i prijatelji u rasprodanoj Areni

09.08.2015.

10:53

Autor: Jana Radić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sinoć je u pulskoj Areni nastupio Goran Bregović uz svoj Orkestar za vjenčanja i sprovode te dvojicu pjevača Bijelog dugmeta, Alena Islamovića i Mladena Vojičića Tifu.

Koncert u rasprodanoj Areni na kojem je bilo više od sedam tisuća ljudi dio je turneje kojom grupa Bijelo dugme slavi 40 godina 

Pjesme Lipe cvatu, Ružica si bila i Đurdevdan, ostavljene za sam kraj dvo i pol satnog koncerta, očekivano su izazvale najviše oduševljenja kod publike. Najveće hitove otpjevali su zajedno Mladen Vojičić Tifa i Alen Islamović, koji je na sebe preuzeo veći dio repertoara, dok je Tifa izašao tek pred kraj koncerta.

Evo zaklet ću se, Na zadnjem sjedištu moga auta ili pak Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo, nizale su se uspješnice Bijelog dugmeta, ali i pjesme poput Mesečina i Kalašnjikov te Bella Ciao s kojom je iskusni Bregović na početku zagrijavao publiku.

Stare, svima poznate hitove Bijelog dugmeta, publika je u Puli mogla čuti u novom ruhu uz Orkestar za vjenčanja i sprovode ili pak u jednostavnim aranžmanima uz dvije gitare i povremeno matricu. Oni koji su se nadali rok koncertu ostali su razočarani, no većini će ovo, čini se, ipak ostati lijepa uspomena što im je s pozornice poželio i Goran Bregović.

Poslušajte tonski prikaz i pogledajte galeriju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.