Hrvatski radio

Radio Pula

19:07 / 30.03.2018.

Autor: Tatjana Kaštelan

Gospodarska izložba Histria; kupci ako mogu biraju kvalitetno i domaće

Predstavnice Županijske gospodarske komore Pula Katja Petrovski, Gordana Klančić Sorić, Jasna Jaklin Majetić (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Predstavnice Županijske gospodarske komore Pula Katja Petrovski, Gordana Klančić Sorić, Jasna Jaklin Majetić (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Pred Uskrs, uobičajene kupovne gužve. Građani su u Puli pokazali da im je među brojnim proizvodima ipak važniji kvalitetan i domaći proizvod. Jubilarna gospodarska izložba hrane i pića Histria koja je u povodu 25. obljetnice bila organizirana na pulskim Giardinima, bila je jako dobro posjećena.

Histria je krenula prije 25 godina s ambicijom da se potaknu mali proizvođači u kreiranju novih proizvoda primjerenih zahtjevnijem tržištu i da se ostvari kontakt s turističkim gospodarstvom, kaže predsjednica Županijske gospodarske komore Pula Jasna Jaklin Majetić.

Proizvođači su se predstavili sa čak 17 novih proizvoda; od maslina u soli, posebnih proizvoda od aronije, novih kolača kvalitetnih za vrtiće i škole te brojnih drugih proizvoda.

Izložba hrane i pića Histria obilježila je 25. godinu. Sudeći po izjavama kupaca i ponuđača, ostvarila je svoj cilj, građani ako mogu birati, najprije biraju kvalitetno i domaće.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.