Hrvatski radio

Radio Pula

Grad Pazin raspisao natječaj za dodjelu sredstava udrugama

03.02.2017.

15:18

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Grad Pazin raspisao je natječaj za dodjelu sredstava udrugama koje djeluju na području Pazinštine. Ovo je treći ciklus u koji Grad ulazi po principu javnog poziva, a u ovoj je godini u gradskom proračunu za rad civilnog sektora planirano 2,8 milijuna kuna.

U sklopu priprema za prijave na natječaj održat će se radionice na kojima će se predstavnike udruga podučiti o provedbi natječaja i pripremi natječajne dokumentacije, rekao je pazinski gradonačelnik Renato Krulčić. Istaknuo je kako na području Pazina djeluje 120 udruga, od čega 80 u području društvenih djelatnosti, a 40 u području sporta.

U ovoj je godini u gradskom proračunu za rad civilnog sektora planirano 2,8 milijuna kuna, a od čega će 1,3 milijuna biti raspodijeljeno putem natječaja, što je 800 tisuća kuna više nego lani, istaknuo je Krulčić zaključivši kako je raspisan i natječaj za dodjelu 14 gradskih prostora, odnosno prostora onih udruga kojima su istekli ugovori.

Natječaji traju do 27. ovog mjeseca.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.