Hrvatski radio

Radio Pula

Grad Poreč osigurao potporu za poduzetnike i obrtnike

13.11.2016.

08:14

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Grad Poreč, kao i svi ostali istarski gradovi, i ove godine svojim poduzetnicima i obrtnicima dodjeljuje potpore kako bi im pomogli u poslovanju. Za porečke poduzetnike i obrtnike osigurano je 6 mjera pomoći, a natječaj je otvoren do 18. prosinca do kada se na njega mogu javiti svi zainteresirani.

Potpore porečkim poduzetnicima i obrtnicima dodjeljuju se za novoosnovane tvrtke i obrte, za financiranje pripreme i kandidiranje EU projekata, za novozapošljavanje i samozapošljavanje te za sufinanciranje ulaganja u standarde kvalitete. Potpore se, kaže viša stručna suradnica za gospodarstvo u Gradu Poreču Morena Mičetić Fabić, dodjeljuju i za subvencioniranje troškova polaganja stručnih i majstorskih ispita te vlasnicima obrta za obavljanje poslova dadilja.

Inače, riječ je o mjerama pomoći koje su svake godine različite jer se prilagođavaju potrebama gospodarstva. Grad Poreč osluškuje potrebe poduzetnika i obrtnika i temeljem toga pripremaju drugačije potpore, kaže Mičetić Fabić. Ističe i da će se, kao oblik pomoći, u idućem razdoblju organizirati i besplatne edukacije za poduzetnike, a prva će biti 17. studenog u Poduzetničkom inkubatoru na temu Od poslovne ideje do vlastitog Start up poduzeća.

Prijave su i dalje otvorene, pa iz Grada Poreča pozivaju sve zainteresirane poduzetnike da se jave za ove edukacije. Ujedno pozivaju građane da više informacija o potporama za poduzetnike pronađu na web stranicama Grada Poreča ili da se jave u gradski upravi odjel za proračun i gospodarstvo.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

20 h

SLUŠALICE

Katja Mihoković