Hrvatski radio

Radio Pula

Grad Pula u ovoj akademskoj godini dodjeljuje 168 stipendija

04.01.2021.

10:13

Autor: Tomislav Šikić

Foto: Danijel Bartolić/ustupljena fotografija

Foto: Danijel Bartolić/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Grad će dodijeliti stipendije za studente koji su zadovoljili uvjete temeljem Pravilnika o dodjeli stipendija i imaju najmanje 20 bodova. Stipendirat će se 46 studenata više nego u 2020. godini. Iznos stipendije bit će 800 kuna mjesečno.

Kriteriji za dodjelu stipendije u akademskoj 2020./2021. godini bili su redovan studij, prebivalište u Puli, prosjek ocjena, a studenti koji su položili sve predmete iz prethodne godine bodovani su s dodatna 3 boda. Za izbor deficitarnog zanimanja dobivala su se dodatna 3 boda, za volontiranje 2 boda, a bodovala su se i postignuća za uspjehe na natjecanjima državnog i međudržavnog značaja iz područja znanja, sporta i umjetnosti. 

Ovogodišnje stipendije bit će isplaćivane od siječnja do rujna 2021. godine.

Svečano potpisivanje ugovora za dodjelu stipendija zbog epidemioloških mjera zbog epidemije COVID 19. ove godine neće se održati. Studentima će na email adresu biti dostavljen ugovor koji će morati potpisati i vratiti emailom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.