Hrvatski radio

Radio Pula

Grad Vodnjan donio dodatni paket mjera pomoći gospodarstvu

11.01.2021.

16:20

Autor: Tomislav Šikić

Foto: kolaž/Pixabay/Wikimedia commons

Foto: kolaž/Pixabay/Wikimedia commons

Foto: - / -

Grad Vodnjan kao odgovor na krizu uzrokovanu koronavirusom usvojio je paket mjera dodatne pomoći vodnjanskim gospodarskim subjektima koji su obuhvaćeni Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske u smislu obustave poslovanja, a s ciljem povećanja likvidnosti gospodarskih subjekata.

Na sjednici Gradskoga vijeća Grada Vodnjan usvojen je paket mjera koji obuhvaća, između ostaloga, odgodu plaćanja komunalne naknade za prosinac 2020. godine i siječanj 2021. godine te oslobođenje plaćanja mjesečnog iznosa zakupnine za poslovne prostore u vlasništvu Grada za mjesec prosinac 2020. godine odnosno do kraja trajanja mjera.

Mjera se odnosi na sve gospodarske subjekte obuhvaćene zabranom poslovanja u Odluci o nužnim protuepidemijskim  mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19.

Paket mjera predviđa i smanjenje mjesečnih iznosa zakupnine za 30% za poslovne prostore u vlasništvu Grada za mjesec prosinac 2020. godine i siječanj 2021. godine i to za one poduzetnike koji su bili obuhvaćeni mjerama ograničenja rada i ponašanja navedenih u Odluci Županijskog stožera civilne zaštite.

Za dodatne  informacije možete se obratiti na br. telefona 052/535-962 i 052/512-453.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.