Hrvatski radio

Radio Pula

Grad Vodnjan potpisao Europsku povelju o lokalnom radu s mladima

05.02.2021.

16:53

Autor: Tomislav Šikić

Foto: kolaž/Grad Vodnjan/ustupljena fotografija/Pixabay

Foto: kolaž/Grad Vodnjan/ustupljena fotografija/Pixabay

Foto: - / -

Gradonačelnik Vodnjana Klaudio Vitasović potpisao je Europsku povelju o radu s mladima na lokalnoj razini. Projekt Europe Goes Local aktivno provodi Udruga gradova Republike Hrvatske u suradnji s Agencijom za mobilnost i programe Europske unije a ciljna skupina projekta su mladi.

Povelja je rezultat projekta "Europe Goes Local" - strateškog projekta nacionalnih agencija nadležnih za provedbu programa Erasmus+ u suradnji s Europskim forumom mladih, partnerstvom EU i Vijeća Europe te POYWE i InterCity Youth, europskim mrežama u području rada s mladima. Radi se o najvećem europskom projektu u području mladih.

Europska povelja o lokalnom radu s mladima u skladu je s preporukama 2. Konvencije o radu s mladima i novousvojenom preporukom Vijeća Europe o radu s mladima. Ciljevi Povelje su prepoznavanje važnosti kvalitetnog razvoja rada s mladima kao dijela lokalnih politika i jačanje međunarodne dimenzije rada s mladima na lokalnoj razini. Ona predstavlja niz načela i preporuka za organizaciju kvalitetnog sustava rada s mladima na lokalnoj razini. Projekt Europe Goes Local aktivno provodi Udruga gradova Republike Hrvatske u suradnji s Agencijom za mobilnost i programe Europske unije a ciljna skupina projekta su mladi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.