Hrvatski radio

Radio Pula

Grad Vodnjan potpisao sporazum s osječkim fakultetom

27.09.2022.

12:08

Autor: HRT

Potpisivanje sporazuma

Potpisivanje sporazuma

Foto: Grad Vodnjan / ustupljena fotografija

Sporazum o poslovnoj suradnji Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i Grada Vodnjana potpisali su u Vodnjanu u ponedjeljak 26. rujna 2022. godine dekan fakulteta prof. dr. sc. Jurislav Babić i gradonačelnik Edi Pastrovicchio. Potpisivanju je prisustvovao i prorektor osječkog Sveučilišta za umjetnost, kulturu i međuinstitucijsku suradnju red. prof. art. Robert Raponja.

- U ovom sporazumu vidimo mogućnost da razvojnim projektima naš proizvod, ekstra djevičansko maslinovo ulje, dovedemo na još višu razinu. I nadam se da se nećemo zadržati samo na maslinama i maslinovom ulju, jer prostora za suradnju ima puno - rekao je gradonačelnik Pastrovicchio. 


Suradnja Fakulteta i Grada odnosit će se na razvijanje novih te unaprjeđenje postojećih postupaka (tehnologija) i proizvoda kao i na predavanja o nutritivnoj vrijednosti ekstra djevičanskog maslinovog ulja na Danima mladog maslinovog ulja u Vodnjanu. Sporazumom se predviđa i izrada i predlaganje projekata od zajedničkog interesa, zajedničko sudjelovanje na projektima, međusobna potpora u podnošenju prijedloga financiranja projekata prema domaćim i međunarodnim organizacijama, organizacija stručnih i znanstvenih skupova, seminara i sastanaka, edukacije i usavršavanja zaposlenika Grada u područjima od interesa i drugo.Potpisivanje sporazuma

Potpisivanje sporazuma

Foto: Grad Vodnjan / ustupljena fotografija

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.