Hrvatski radio

Radio Pula

Građani i građanke odlučuju o raspodjeli 390 tisuća kuna

02.03.2022.

13:04

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: : / Pixabay

Grad Pazin nastavlja daljnje aktivnosti osmog po redu ciklusa projekta "Pazi(n) proračun!". Pozivamo sve građane i građanke na javne rasprave tijekom kojih će se direktno glasati o načinu utroška ukupno 390.000,00 kuna. Prva javna rasprava održat će se u Kašćergi, 9. ožujka s početkom u 17:30 sati, a istog dana s početkom u 19:00 sati javna rasprava u Zamasku. Nastavak se očekuje već idući dan, 10. ožujka s početkom u 17.30 sati u Kršikli, a u 19.00 sati u Grdoselu.

 

Na javnim raspravama će se izravno glasati o načinu utroška ukupno 390.000,00 kuna, od čega je za manje mjesne odbore, njih 10, predviđeno po 30.000,00 kuna, a za veće mjesne odbore Stari Pazin 40.000,00 kuna i Pazin 50.000,00 kuna.


Zbog nepovoljne epidemiološke situacije javne rasprave bile su odgođene. Unatoč tome prošle godine prikupljeni su prijedlozi malih komunalnih akcija te je pristiglo preko 120 prijedloga za koje građani i građanke smatraju da ih je potrebno provesti na području njihovog mjesnog odbora. Prijedlozi su analizirani tako da je utvrđena mogućnost provedbe i procijenjena financijska vrijednost svakog pojedinog prijedloga.


Od sljedećeg tjedna građani i građanke imat će priliku izravno svojim glasovima odlučiti o pristiglim prijedlozima koji će biti uvršteni u Proračun za 2022. godinu. Tako će se na javnim raspravama odlučivati o autobusnoj čekaonici na cesti Pazin-Poreč, golovima za igrališta, dječjim igralima, uređenju boćališta, rasvjetnim tijelima, sanaciji društvenih domova, popravku Franjevačkih stuba u Gradu Pazinu, sanaciji šahtova u centru grada, dovršavanju nogostupa, ali i postavljanju termometra na Trgu slobode.


Kroz projekt građani imaju mogućnost izravnog sudjelovanja u procesu donošenju odluka o raspodjeli sredstava iz gradskog proračuna te im je dana mogućnost da samostalno odrede prioritete ulaganja u svom mjesnom odboru. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.