Hrvatski radio

Radio Pula

14:10 / 09.11.2017.

Autor: Nives Kalebić

Gradsko klizalište ove godine na Trgu kralja Tomislava

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradsko klizalište u Puli ove će godine biti postavljeno na novom Trgu kralja Tomislava na Verudi. Hoće li nova lokacija porezne obveznike koštati više od one dosadašnje na Karolini te može li klizalište oštetiti beton na novouređenom Trgu koji su Puljani željno iščekivali?

Na Trgu kralja Tomislava uskoro kreće postavljanje klizališta površine 450 četvornih metara, a prvo klizanje najavljeno je za 30. ovog mjeseca. Nova lokacija izabrana je jer je prvenstveno riječ o sportskoj zoni, ali i da se oživi taj dio grada, kaže direktor Pula Sporta Ivan Glušac

Cijene klizanja ostaju iste kao i lani, ujutro 10 kuna, poslijepodne 15 te najam klizaljki 5 kuna. No hoće li premještanje klizališta na novu lokaciju biti skuplje i koliko? Ivan Glušac kaže da neće biti skuplje, nego jeftinije nago što je bilo prošle godine. Uz to, Glušac kaže i kako će kvaliteta biti veća i bolja. 

Isto tako klizalište, njegovo postavljanje, montaža i demontaža neće oštetiti nove tek postavljene betonske ploče kojima je trg poploćen. Naime kako pojašnjava Glušac, klizalište neće biti montirano direktno na Trg, već će biti postavljena takozvana etaža od 600 četvornih metara, pa klizalište, otapanje leda i na koncu voda neće biti u izravnom doticaju s betonom, kaže Ivan Glušac.

Na uređenje Trga kralja Tomislava vrijedno više od 24 milijuna kuna čekalo se nekoliko desetljeća, bio je jedan od najznačajnijih projekata u Puli i danas je omiljeno okupljalište Puljana. Nadamo se da će ga gradska vlast znati pravilno očuvati. Inače klizalište će biti otvoreno do 14. siječnja 2018. godine, odnosno kraja školskih praznika.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.