Hrvatski radio

Radio Pula

Gradsko vijeće Pule donijelo odluku o dokapitalizaciji NK Istre 1961

27.03.2018.

13:54

Autor: Hrt/Radio Pula

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

Foto: - / -

Uz 17 glasova "za" i četiri suzdržana, pulsko Gradsko Vijeće usvojilo je odluku o dokapitalizaciji NK Istre 1961. Temeljni kapital povećava se za 27 milijuna kuna, pa su tvrtki Round Midnight Ulaganja pozajmice koje je davala klubu pretvorene u temeljni kapital.

Ovom su odlukom pulski gradski vijećnici pozajmice, koje je tvrtka Round Midnight Ulaganja davala NK Istri 1961, pretvorili u temeljni kapital kluba u kojem sada RMU ima oko 85 posto dionica, a Grad Pula oko 15 posto vlasništva. Predstavnik većinskog vlasnika kluba Darko Podnar podsjetio je kako je ovo pretvaranje pozajmice u adekvatan temeljni kapital, čime se pokrivaju gubici akumulirani u prethodnim godinama, trebalo napraviti kako bi se ishodovala prvoligaška licenca za iduću sezonu.

Vijećnici su sinoć usvojili i Odluku o uvjetima, kriterijima i postupku za sufinanciranje Programa obnove građevina na području Pule, kao i odluku o odobravanju Programa rada Savjeta mladih za ovu godinu. Usvojen je i Plan gospodarenja otpadom Grada Pule za razdoblje 2017.-2022. godine koji je usklađen sa strateškim i planskim dokumentima Republike Hrvatske, kao i zakonskim okvirom u području gospodarenja otpadom.

Vijećnici su usvojili i rješenje o imenovanju ravnateljice Pula Film Festivala, a funkciju će u idućem četverogodišnjem razdoblju obnašati dosadašnja ravnateljica Gordana Restović, jedina kandidatkinja na natječaju. Na razdoblje od četiri godine imenovana je i dosadašnja ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Pula Nela Načinović, također jedina kandidatkinja na natječaju. 

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Pule jednoglasno su usvojeni prijedlozi za dodjelu gradskih priznanja ovogodišnjim laureatima koja će se tradicionalno uručiti na svečanoj sjednici 5. svibnja. Nagrada Grada Pule dodijelit će se dr. Julijani Franinović Marković, Grb Grada Pule ženskoj klapi Teranke, Povelja Grada Javnoj vatrogasnoj postrojbi Puli i Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Pula, dok će Povelju počasnog građanina primiti dr. Lorena Lazarić Stefanović.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.