Hrvatski radio

Radio Pula

Grupa Park Plaza postala vlasnik Arenaturista

02.03.2016.

11:11

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na Zagrebačkoj i Londonskoj burzi danas je objavljena vijest kako je društvo Euro Sea Hotels iz grupe Park Plaza postalo vlasnikom 74,15 posto dionica pulsko-medulinske turističke tvrtke Arenaturista.

Park Plaza dosad je u toj tvrtki bila manji dioničar, a većinski je bio Goldman Sachs. Park Plaza, inače, od 2008-me vodi operativno upravljanje Arenaturista i do danas je obavljeno značajno tržišno repozicioniranje objekata tvrtke, uvedeni su novi standardi usluge te izvršena kadrovska obnova putem kontinuiranog obrazovanja, treninga i novog zapošljavanja osoba.

Nakon ove objave Euro Sea Hotels obvezan je objaviti i javnu ponudu svim malim dioničarima Arenaturista za otkup dionica i to po prosječnoj cijeni od zadnja 3 mjeseca. Predsjednik Upravnog odbora društva Boris Iveša istaknuo je kako je svrha preuzimanja Arenturista osnažiti i ubrzati rast toga brenda Parka Plaza u srednjoj i istočnoj Europi kako bi se i u budućnosti poboljšali poslovni izazovi i ulaganja.

Inače Arenaturist koji u svojem portfelju ima 8 kampova, 7 hotela i 5 turističkih naselja posljednjih je godina obnovio 4 hotela koja su dobila prestižnu oznaku brenda Park Plaza i kategorizirana su sa 4 zvjezdice.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.