Hrvatski radio

Radio Pula

Gužva na otvorenju najvećeg trgovačkog centra u Istri.

08.11.2018.

14:45

Autor: Marko Percan

foto: Mauro Giorgi

foto: Mauro Giorgi

Foto: - / -

Istra je dobila prvi veliki trgovački centar. Max City na Stoji otvoren je jutros uz svečani prigodni program. Centar na tri kata s nizom trgovina robe široke potrošnje i raznih uslužnih djelatnosti, donio je i 500 novih radnih mjesta.

Max City prostire se na 30 tisuća kvadrata s više od 60 trgovina, nekoliko ugostiteljskih objekata i tri kino dvorane. Podzemna garaža na dvije razine može primiti 800 vozila.

Sam projekt izgradnje centra vrijedan je 400 milijuna eura, a investitor je tvrtka Max City iz Pule. Centar je prije svega namijenjen lokalnom stanovništvu ali i sve brojnijim turistima.

I dok u posljednje vrijeme iz Istre uglavnom dolaze loše gospodarske vijesti, otvaranje velikog trgovačkog centra moglo bi donijeti i nešto dobro lokalnoj ekonomiji. Bar što se zapošljavanja tiče.

Od otvorenja centra korist bi trebala imati i lokalna samouprava kojoj će centar uplaćivati značajnu komunalnu naknadu. Prema godišnjoj projekciji, PDV koji će se iz centra uplaćivati u državni proračun iznosit će oko 25 milijuna eura, odnosno 185 milijuna kuna.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.