Hrvatski radio

Radio Pula

HBOR u Istri podupro više od tisuću projekata vrijednih 6 milijardi kuna.

17.04.2016.

08:05

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatska banka za obnovu i razvoj u Istarskoj je županiji poduprla tisuću i 300 projekata vrijednih više od 6 milijardi kuna. Najviše kredita odobreno je za izvozne djelatnosti i turizam, posebno malim i srednjim poduzetnicima. I ove godine HBOR ima nudi povoljne kreditne linije.

U Istarskoj je županiji HBOR odobrio najviše projekata vezanih za turističku djelatnost, pa je tako kreditiranje odobreno za izgradnju i obnovu hotela, pansiona, hostela, kampova, turističkih naselja. Uz to mnogobrojni su krediti odobreni i za prerađivačku industriju, uslužne djelatnosti, za poduzetnike početnike i projekte koji se kandidiraju na strukturne fondove Europske unije, kaže voditeljica podružnog ureda HBORA- Cinzia Zubin.

I ove godine, ističe, istarskim su poduzetnicima na raspolaganju povoljne kreditne linije. Novost je, dodaje Cinzia Zubin i suradnja s lizing društvima namijenjena malim i srednjim poduzetnicima. Povoljni su i krediti i za poduzetnike početnike, žene, mlade poduzetnike i to kunski s 2 posto kamate s dužim rokovima otpale, krediti za turizam s rokom od 17 godina otplate te za poljoprivrednu djelatnost s 3 posto kamate.

Uz to, ističe Cinzia Zubin do 30-og lipnja, na snazi je i privremeno sniženje kamatnih stopa za poduzetnike u prerađivačkoj industriji, turizmu, zaštiti okoliš, obnovljivim izvorima energije, a njima se kamatna stopa snižava za 1 posto.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.