Hrvatski radio

Radio Pula

HDZ Pule iduću subotu bira predsjednicu

19.03.2018.

14:43

Autor: Petra Neuner Geržinić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon godinu dana otkako je raspušten ogranaka pulskog HDZ-a, jučer su održani unutarstranački izbori. No bez pobjednika, odnosno pobjednice. U drugi krug će dvije kandidatkinje i to Marija Slišković i Tatjana Tomaić.

Najviše, 82 glasa osvojila je Marija Slišković. Javnosti, pa i dijelu članstva najmanje poznata, iako tajnica Povjerenstva Gradskog odbora HDZ-a Pula i novoizabrana predsjednica temeljnog ogranka Veruda. No, u HDZ-u je od studentskih dana, i to onom BIH. Za rezultat kaže mnogi su baš tako predviđali, pa je bio očekivan. "Bila sam iznenađenje, bila sam novo lice, ali vjerojatnu su glasači prepoznali moj trud i rad kroz lokalne izbore i kroz rad povjerenstva Gradske organizacije Pula" kaže Marija Slišković.

Protukandidatkinja će joj u drugom krugu, s osvojenih 58 glasova biti magistrica političkih znanosti s Instituta društvenih znanosti doktor Ivo Pilar, danas županijska vijećnica Tatjana Tomaić. "U svakom slučaju bilo je za pretpostaviti da će se zbog broja kandidata koji je bio, ići u drugi krug i da nitko neće uspjeti dobiti 50 posto plus jedan glas. Pa je to bilo očekivano", kaže Tatjana Tomaić.

Od 924 člana na izbore je izašlo nešto više od petine, a važećih je glasova bilo 211. Uz spomenute dvije kandidatkinje, članovi su mogli glasati i za Mirka Jurkića koji je dobio 39 glasova te Ivonu Gudelj koja je osvojila 31 glas. Drugi krug je u subotu, 24. ožujka.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.