Hrvatski radio

Radio Pula

HDZ: Pulski proračun je neambiciozan

19.12.2013.

15:44

Autor: Dorina Tikvicki

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predsjedništvo Gradske organizacije HDZ-a Pule održalo je konferenciju za novinare s jedinom temom: proračunom Grada Pule za iduću godinu. Nedavno izglasan gradski proračun Pule nije okrenut razvoju, neambiciozan je i u njemu nema strateških projekata važnih za razvoj grada i županije.

Ponovno u njemu nije planirana gradnja gradskoga bazena, koji je pak bio predizborno obećanje, a ni nekih drugih važnih projekata poput željeznice, rekao je predsjednik gradskog HDZ-a Pule Zrinko Kajfeš.

Dopredsjednik stranke i gradski vijećnik Janko Žužić drži da je proračun populistički i ima namjeru dodvoriti se biračima. Da proračun nije okrenut razvoju, potvrđuju i brojke - 43 posto ukupnih sredstava, odnosno 153 milijuna kuna, predviđeno je za socijalne programe, a 78 milijuna za komunalnu infrastrukturu. Prihodna strana proračuna i dalje se temelji na porezima i prodaji nekretnina, istaknuo je Žužić.

Iako se znalo da ulazimo u Europsku uniju, Pula se nije pripremila za povlačenje europskoga novca. I dalje nemamo kvalitetnih projekata koji bi se tako mogli financirati, a istodobno već godinama primjerice trpimo prometni kolaps u gradu, nedostatak gerijatrijske i palijativne skrbi i slično, zaključio je Žužić.

Više poslušajte u tonskom prilogu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.