Hrvatski radio

Radio Pula

Hibridni motor pulske "Teme" u 50-metarskoj jahti

09.04.2016.

16:00

Autor: Dorina Tikvicki

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Elektromotor pulske tvrtke "Tema" pokretat će luksuznu 50-metarsku jahtu koja se gradi u poznatom talijanskom brodogradilištu "RossiNavi". To je najnoviji uspjeh istarskih proizvođača hibridnih pogona u svjetskoj brodograditeljskoj industriji.

Ova pulska tvrtka gotovo 30 godina okrenuta je naprednim tehnololgijama i kao takva prepoznata na globalnom tržištu. Prije nekoliko dana dovršeno je ispitivanje elektropogona za novogradnju luksuzne 50-metarske jahte.

Direktor Branimir Ružojčić kaže da se njihovi proizvodi nalaze u dvjestotinjak plovila na vodama od Tihog oceana, Koreje, Novoga Zelanda, Maldiva, do europskih zemalja. Gotovo svi profesionalni elektrobrodovi u Hrvatskoj dulji od 10 metara također imaju elektro-pogon tvrtke "Tema". 

Po njihovoj licenci strojevi različitih veličina i namjene proizvode se danas u SAD-u, Kini, Indiji, Italiji a dobitnici su niza nagrada i priznanja za svoja inovativna rješenja.

Poslušajte tonski prilog. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.