Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula kao nositelj projekta KLIK Pula – Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma i HGK – Županijska komora Pula organiziraju kulinarske radionice HISTRIA za promociju strukovnih zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu 2. i 3. lipnja u Puli u zgradi pulske gradske tržnice, I. kat, Narodni trg 9.
Kroz ukupno šest radionica, svoje vještine predstavit će vrhunski enogastro stručnjaci, chef Damir Modrušan, slastičarka Dragica Lukin, barmen Marko Ristić i sommelier Ivan Dušić.
Na radionicama će sudjelovati učenici Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula koji će pod vodstvom vrhunskih mentora demonstrirati kuhanje, izradu slastica, pripremu koktela i posluživanje.
Mentori će učenike upoznati s namirnicama, a nakon toga educirati o načinima i tehnikama pripremanja jela i pića te posluživanju jela i pića koje će biti prezentirano zainteresiranima u središtu Pule.
Uz promociju strukovnih zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu, cilj je radionica ukazati na vezu između hrane i pića odnosno na sljubljivanje hrane i pića.
Prva radionica održat će se u četvrtak, 2. lipnja s početkom u 08.30 sati, a vodit će je chef Damir Modrušan.
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.