Hrvatski radio

Radio Pula

HKG ŽKP predblagdanski prijem: Žene su pokretač gospodarskog razvoja Istre

19.12.2019.

17:14

Autor: Tatjana Kaštelan

Prijem poslovnih žena u Županijskoj gospodarskoj komori Pula (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Prijem poslovnih žena u Županijskoj gospodarskoj komori Pula (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

U Županijskoj gospodarskoj komori u Puli održan je tradicionalni prijem poslovnih žena Istre na kraju godine. Motivacija i poticaj u ženskom poduzetništvu iznimno su bitni za razmjenu iskustava i međusobnu podršku, rekla je predsjednica Županijske gospodarske komore Pula Jasna Jaklin Majetić.

Motiviranje žena da preuzmu vodeće funkcije cilj je našeg djelovanja, rekla je uz čestitke na rezultatima predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca Gordana Deranja. Za dobre uspjehe važno je umrežavanje, rekla je Gordana Restović u ime udruge poslovnih žena Krug.

Hrvatska je pred predsjedanje Europskom unijom i pomno se prati položaj žena u društvu i organizacijama, kaže predstavnica Hrvatske gospodarske komore u Bruxellesu Lahorka Ropac.

Za izniman dugogodišnji doprinos turizmu Istre, nagradu 'Zlatna koza' dobila je umirovljena članica uprave Arena Hospitality grupe Milena Perković koja je na susretu poslovnih žena poručila kako je tajna uspjeha u dobrom timu i uvažavanju u poslu.

Iza nas je jako dobra turistička godina i u brojkama, ali i što se tiče zapošljavanja, jer uspjeli smo izvući najbolje što se može. No, pred nama su novi izazovi, koji se odnose na održivi turizam i općenito održivo društvo, rekla je pročelnica za turizam Istarske županije Nada Prodan Mraković.

I poljoprivreda je izuzetno značajna. Nove su nagrađene te u Istri proizvedene proizvode predstavile žene poduzetnice. Među njima je agronomkinja Dubravka Orlić Bašlin, koja uzgaja i sama proizvodi prvi eliksir, zaštićenu i već zlatnu inovaciju na našem području.

Na prijemu je najavljen poslovni forum poduzetnica Jadransko-jonske regije koji će se održati krajem ožujka u Puli. Okupit će poslovne žene iz cijeloga svijeta, a nositelj je BPW klub poslovnih žena Pule, najavila je predsjednica Alida Perkov.

Brojne poslovne žene iz cijele Istre okupile su se na predblagdanskom druženju, i uz prigodnu zdravicu, čestitale si na ostvarenim rezultatima te poželjele sve najbolje u daljnjim planovima i njihovoj realizaciji.

Opširnije poslušajte u nastavku.

IZVJEŠTAJ: U Županijskom dnevniku Radio Pule

Lahorka Ropac, HGK predstavništvo u Bruxellesu

Jasna Jaklin Majetić, HGK Županijska komora Pula

Gordana Restović, Udruga poslovnih žena Krug

Nada Prodan Mraković, Odjel za turizam Istarske županije

Alida Perkov, BPW Kluba poslovnih žena Pula

Dubravka Orlić Bašlin, BPW Klub poslovnih žena Pula

Milena Perković, Arena Hospitality Group

Gordana Deranja, Hrvatska udruga poslodavaca

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.