Hrvatski radio

Radio Pula

Hodači razapeli žicu između dva nebodera u Puli

23.12.2018.

14:59

Autor: HRT

Hodači razapeli žicu između dva nebodera u Puli

Hodači razapeli žicu između dva nebodera u Puli

Foto: - / -

Mnogi su Puljani bili iznenađeni ovoga vikenda vidjevši između dva nebodera na visini od četrdesetak metara takozvane - hodače na žici. Riječ je o zimskom izdanju manifestacije Urban Highline Pula koja je u naselje Šijanu privukla desetak "hodača" i brojne znatiželjnike.

Dobra koncentracija, osjećaj za ravnotežu, upornost ali i fizička spremnost, najvažniji su preduvjeti za bavljenje ovom neobičnom disciplinom koja postaje sve popularnija i u Hrvatskoj.
Jedan od hodača po žici je i Puljanin Mateo Klarić iz udruge Unity TWG. Njegove vještine nikoga nisu ostavile ravnodušnim. Nakon što se "prošetao" stometarskim užem na visini od gotovo četrdeset metara zainteresirane je na tlu podučavao ovoj vještini. Njegov kolega Marko Mišković, koji je i organizirao pulsko okupljanje, potvrđuje da u Hrvatskoj trenutno ima dvadesetak "hodača" i da odlično surađuju s istomišljenicima iz cijeloga svijeta.
Prvi koraci na takozvanoj gurtni rade se dvadestak centimetara od tla i odlična su antistres terapija, poručuju zaljubljenici u ovu disciplinu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

2 dana

SLUŠALICE

OŠ CENTAR