Hrvatski radio

Radio Pula

Hotel Valkane dobio pravomoćnu lokacijsku dozvolu

10.01.2023.

13:10

Autor: HRT

Hotel Valkanew - ilustracija

Hotel Valkanew - ilustracija

Foto: ustupljena fotografija / Hotel Valkane

Lokacijska dozvola izdana za gradnju budućeg Hotela Valkane danas je postala pravomoćna. Postupkom je utvrđeno da je "zahtjev osnovan, da je u spis priložena sva zakonom propisana dokumentacija, da su utvrđeni svi propisani posebni uvjeti, odnosno uvjeti priključenja javnopravnih tijela te da je projekt izrađen u skladu s odredbama sve važeće prostorno-planske dokumentacije. Nijedno nadležno tijelo nije imalo prigovora na projekt izrađen od arhitektonskog ureda 3LHD te investitor može nastaviti s daljnjim koracima".

Lokacijska dozvola izdana je za planirani zahvat koji se nalazi isključivo na prostoru bivšeg kamenoloma, a omogućava izgradnju sadržaja predstavljenih idejnim projektom - građenje građevine ugostiteljsko-turističke namjene Hotel Valkane, građenje građevine poslovne namjene (restoran), građenje građevine sportsko-rekreacijske namjene (prateći servisno-ugostiteljski objekt s caffe barom, sanitarnim čvorom, garderobom i spremištem) te građenje građevine sportsko-rekreacijske namjene (zona sportsko-rekreacijskih sadržaja) u kojoj će se smjestiti javno dostupan park.


Dozvolom su također propisani uvjeti spajanja na infrastrukturu, a posebne uvjete utvrdili su Ravnateljstvo civilne zaštite, Sanitarna inspekcija pri Državnom inspektoratu RH, Hrvatske vode, Služba za nadzor zaštite na radu, Odsjek za prostorno planiranje i graditeljsko naslijeđe, Odsjek za zaštitu okoliša te Odsjek za gradnju Grada Pule, Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti, Plinara d.o.o., Hrvatske šume, tvrtka Pragrande te Ministarstvo poljoprivrede RH, odnosno Uprava šumarstva, lovstva i drvne industrije.


Prošlog tjedna su na području bivšeg kamenoloma na Valkanama završeni hidrogeološki istražni radovi kojima je bio cilj utvrditi postojanje i rasprostranjenost količine i kakvoće podzemne vode, a u tijeku je analiza rezultata. U slučaju zadovoljavajućih nalaza, koristila bi se kao tehnološka voda za grijanje i hlađenje u budućem hotelu Valkane, izvijestio je Investitor.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

2 h

SLUŠALICE

OŠ CENTAR