Hrvatski radio

Radio Pula

HRT pokrenuo portal skolski.hr

03.05.2016.

11:45

Autor: HRT - RJ Komunikacije

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ususret obilježavanju 90. obljetnice postojanja Hrvatskoga radija (HRT – HR) i 60. obljetnice postojanja Hrvatske televizije (HRT − HTV) Hrvatska radiotelevizija učinila je novi iskorak prema multimedijskoj dostupnosti programskih sadržaja i pokrenula portal skolski.hr.

Cilj je omogućiti učenicima od prvoga razreda osnovne do četvrtoga razreda srednje škole, roditeljima, nastavnicima i zaposlenicima u obrazovno-odgojnim ustanovama u Republici Hrvatskoj siguran, jednostavan i lagan pristup školskim sadržajima za djecu i mlade u svako doba i na svakome mjestu gdje postoji internet i računala, tableti i mobiteli.

Svrha je portala skolski.hr da nove naraštaje nadahne i zainteresira za znanost, tehniku, tehnologiju, umjetnost i jezike, da promiče društvenu odgovornost, kritičko mišljenje, inovativnost, inicijativnost i kulturu učenja, što je i među temeljnim zadacima javnoga medijskog servisa u Republici Hrvatskoj.

Nakon pokretanja stranice juhuhu.hr i pratećih aplikacija namijenjenih zabavi uz obrazovanje najmlađih posebno sam zadovoljan što možemo ponuditi i sadržaj za školarce onako kako ga najčešće oni žele pratiti – jednostavno, na mobitelima, tabletima i računalima. Smatram da ćemo, uz ponovno prisutan školski program na televiziji, pomoći učenicima u boljemu razumijevanju gradiva, a svim nastavnicima pomoći da nastavu učine multimedijskom, izjavio je urednik Novih medija Hrvatske radiotelevizije Igor Duić.

Portal skolski.hr tematski je podijeljen prema sadržajima koji obrađuju nastavno gradivo iz osnovnih i srednjih škola te socijalne, psihologijske i pedagoške teme iz života učenika i škole. Sadržava i videoisječke u kojima stručnjaci za nastavnike i roditelje govore o odgojnim, obrazovnim i nastavnim temama, a sadržaj stranica među ostalim čine i emisije Hrvatskoga radija (HRT – HR) i Hrvatske televizije (HRT – HTV).

Školsko je gradivo raspoređeno prema predmetima i međupredmetnim sadržajima te prema razredima, emisijama i serijama. Portal skolski.hr ima i tražilicu s pomoću koje se sadržaj može pretraživati prema ključnome nazivu ili nazivima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.