Hrvatski radio

Radio Pula

Hrvatska među Austrijancima najtraženija destinacija u 2021.

19.01.2021.

12:33

Autor: Tomislav Šikić

Foto: HTZ/ustupljena fotografija

Foto: HTZ/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Organizator putovanja Gruber Reisen u Austriji je proveo tržišno istraživanje "Barometar putovanja u 2021. godini". Rezultate, prema kojima je Hrvatska vodeća i najtraženija destinacija na austrijskom tržištu, objavio je i stručni magazin "Traveller Online",

Prema rezultatima istraživanja, nakon vodeće Hrvatske koja je ostvarila udio od 36 posto, po potražnji slijede Austrija s 33 posto, Grčka s 30 posto, Italija s 28 posto te Španjolska s 15 posto udjela.

- Ovo su odlični pokazatelji na nama vrlo važnom austrijskom tržištu. Posljedica je to, između ostalog, i kontinuiranih promotivnih aktivnosti koje provodimo na najvažnijim emitivnim tržištima, a koje za cilj imaju pozicioniranje naše zemlje kao sigurne, raznolike, kvalitetne, dobro pripremljene i najbliže turističke destinacije - izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić. 

Rezultati također pokazuju kako je potražnja za putovanjima na autrijskom tržištu vrlo izražena jer je 23 posto ispitanika već bukiralo putovanje u 2021. godini, dok će 73 posto ispitanika svoja putovanja bukirati kada se stvore uvjeti za putovanja. Svega 2 posto ispitanika navelo je da će uslijed korona virusa i vlastitog osjećaja nesigurnosti ove godine ostati kod kuće. 

Od aktivnosti tijekom putovanja najviše se preferira kupališni odmor kojeg je navelo 58 posto ispitanika, a sve više raste i udio posjeta gradovima, kružnih putovanja i wellnessa. 39 posto ispitanika želi dva puta godišnje otputovati na odmor, a 47 posto ispitanika je odabralo putovanja u trajanju do tjedan dana, dok je njih čak 45 posto izrazilo zanimanje i za putovanja u trajanju od dva tjedna.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.