Hrvatski radio

Radio Pula

13:18 / 04.06.2016.

Autor: Nives Kalebić

Hrvatske ceste u istarsku prometnu infrastrukturu ulažu 70 milijuna kuna

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatske ceste u istarsku prometnu infrastukturu ulažu 70 milijuna kuna. Dio radova bit će završen do turističke sezone, a na jesen počinju novi projekti obnove istarskih cesta. Među značajnijim je izgradnja pazinske obilaznice na dionici Rogovići - Lindarski križ vrijedna 42 i pol milijuna kuna.

Buduća pazinska obilaznica u fazi je projektiranja, a izgradit će se kako bi se rasteretio promet kroz centar Pazina. Bit će duža od 6 kilometara, a u ovoj godini otkupit će se potrebno zemljište. U fazi projektiranja je, kaže glasnogovornica Hrvatskih cesta Tamara Pajić i obnova državne ceste od Pule do Bala, dužine oko 15 kilometara, a cesta će se proširiti, obnoviti raskrižja i izgraditi popratna infrastuktura. U ovoj godini počet će pak, obnova dionice ceste Rovinjsko selo - Brajkovići - Kurili.

Do polovice srpnja trebala bi pak, biti dovršena obnova državne ceste koja prolazi kroz Lupoglav, a bit će obnovljeno nešto više od 2 kilometra prometnice i prateća infrastruktura. Ovih je dana dovršena rekonstrukcije Kolodvorske ulice u Umagu vrijedna 7 i pol milijuna kuna, dok će do turističke sezone biti otvorena u potpunosti obnovljena dionica Buzet - granični prijelaz Požane, kaže Pajić.


Ovi su radovi, vrijedni više od 34 milijuna kuna trebali prije biti dovršeni, no zbog loših vremenskih prilika su produženi, a iz Hrvatskih cesta uvjeravaju da će biti dovršeni do početka turističke sezone.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.