Hrvatski radio

Radio Pula

Hrvatski i slovenski ministri u Pazinu o prometnoj infrastrukturi

06.09.2013.

14:57

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ministri pomorstva, prometa i infrastrukture te turizma Siniša Hajdaš Dončić i Darko Lorencin sastali su se u Pazinu sa slovenskim ministrom infrastrukture Samom Omerzelom. Razgovarali su o prometnoj infrastrukturi dviju zemalja, a najavljen je i skori početak rješavanja velikih prometnih gužvi i zastoja prema Mariboru i Kopru.

Slovenija planira riješiti problem prometnih gužvi koje se stvaraju od graničnog prijelaza Macelj prema Mariboru te graničnog prijelaza Kaštel prema Kopru, najavio je slovenski ministar infrastrukture Samo Omerzel.

Radovi na 17 kilometara prometne infrastrukture od Macelja, jednog od najvažnijih domaćih graničnih prijelaza, prema Mariboru počet će tako iduće godine dok je, ističe ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, kod istarskog ulaza u našu zemlju dogovoreno da se uvaže prometna rješenja i definira točka dodirivanja cesta. Važnost rješenja tih prometnih problema za turizam istaknuo je i ministar turizma Darko Lorencin.

Ministri prometa Hrvatske i Slovenije dogovorili su danas da će se u roku od mjesec dana potpisati sporazum kojim će se definirati upravljanje i održavanje 24 mosta, istaknuo je Hajdaš Dončić.

U Pazinu je dogovoreno i širenje suradnje dviju zemalja u željezničkom prometu, osobito u prekograničnom području jer, kako je rečeno, postoji potencijal i potreba za revitalizaciju pruga što se do ulaska u EU nije nije moglo realizirati.

Više poslušajte u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.