Hrvatski radio

Radio Pula

Humanitarna akcija udruge Istra pomaže

03.03.2021.

11:27

Autor: Tomislav Šikić

Foto. snimka zaslona/logo

Foto. snimka zaslona/logo

Foto: - / -

Iako su službeno u postupku registracije, praktično, kao skupina volontera, na terenu djeluju vrlo aktivno od trenutka kada je zbog katastrofalnih posljedica potresa pomoć na Banovini postala više nego potrebna. Udruga "Istra pomaže" poziva na sudjelovanje u najnovijoj akciji.

Kako ističu, u budućnosti ćo više dati važnost aktivnostima na području Istarske županije, ali još uvijek smatraju da je pomoć Banovini najpotrebnija.

Sve njihove dosadašnje akcije možete popratiti na Facebook profilu i na web stranicama Istra Pomaže.

Iako je prošlo tek oko dva mjeseca od nevolja s potresom, dobri ljudi su, primjećuju u Udruzi, polako počeli gubiti interes za aktivnostima.

"No, mi nismo i smatramo da je pomoć tom području upravo iz tog razloga još potrebnija. Želja nam je skupiti potrepštine za ukupno našu šestu donaciju koju bismo, također zajedno u suradnji s lokalnim volonterima sa Banovine, dostavili potrebitima na kućne adrese", ističu.

O svojoj najnovijoj akciji pišu: "Ove slike pričaju samo jednu priču... Unutar ovih zidina svoju priču su pisali i živjeli roditelji sa svoje troje male dječice.. Ta priča kao i tisuće drugih naprasno su prekinute i krenule sasvim drugim tokom. Nije prošlo ni 2 mjeseca od razornog potresa, a pomoć je počela stizati na kapaljke. Bilo je sve to za očekivati. Ne može se nikoga kriviti ni osuđivati, ali možemo Vas podsjetiti da smo i dalje tu i dalje prikupljamo stvari i dalje ih vozimo gore... Za ovu obitelj sa slike već radimo pripremu akcije kako bi im konkretno pomogli.. želja je ponovo podignuti im kuću.. ali nismo još ni blizu cilja.. Obišlo ih je već dosta inženjera sad čekamo statičara da pregleda temelje. Od dana kada sam im rekao da ćemo pokušat nešto napraviti i suza radosnica sa druge strane linije danas 10tak dana kasnije priča sasvim drugačija.. očaj, tuga i bespomoć dok ih šalju iz ureda u ured radi papirologije... no mi ne odustajemo.. idemo dalje tražimo načine, ali dok ne nađemo način i sredstva za pomoći njima ima puno potrebitih kojima treba manja konkretna pomoć. Ne više u vidu odjeće i grijalica.. potrebne su sada druge stvari. Ponovit ćemo prikupljanje za određene osobe kao i uvijek do sad... Možda ne možete pomoći donacijom, ali barem podijelite ovu objavu kako bi došla do nekoga tko može pomoći...
Tražene stvari:
PERILICA RUBLJA
MALA PERILICA RUBLJA
REŠOI
MIKROVALNE
ŠTEDNJACI
MALI FRIŽIDERI
NORMALNI FRIŽIDERI
OPREMA ZA KUPAONE
TV
OPREMA ZA BEBE
Za sve donacije javiti se na 092/1695425 Damir Bubić".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.