Hrvatski radio

Radio Pula

I dalje nema novooboljelih na COVID 19!

04.04.2020.

10:24

Autor: Mauro Giorgi

foto: Mauro Giorgi /HRT

foto: Mauro Giorgi /HRT

Foto: - / -

Od ispitanih 29 uzoraka brisa koji su jučer poslani na analizu u kliniku za infektivne bolesti dr Fran Mihaljević, svi su rezultirali negativni na koronavirus (COVID 19). Nema novooboljelih već drugi dan za redom, te ih ovaj tjedan brojimo ukupno 4.

Dva su pacijenta tijekom jučerašnjeg dana izliječena tako da u Istarskoj županiji brojimo ukupno 9 izliječenih.

Tijekom jučerašnjeg dana na Odjelu za infektologiju Opće bolnice Pula i terenskim uzorkovanjem uzeto je 80 uzoraka briseva koji su dostavljeni u laboratorij u Zagreb.

Iako zadovoljni malim brojem novozaraženih u Istri, županijski Stožer civilne zaštite upozorava i dostavlja obavijest o potrebi poštivanja donesenih odluka koju možete pročitati u cijelosti u nastavku teksta:

  

            Poštovani/e

 Posljednjih dana u Istarskoj županiji bilježimo nisku pojavnost novooboljelih od koronavirus (COVID-19)  te devet izliječenih pacijenata. Opće stanje je pozitivno i daje nam za pravo procjenjivati da smo na pravom putu, međutim daleko smo od izlaska iz epidemije. 

                   Postoji realna opasnost da se građani opuste te postoji povećani rizik od neprimjerenog ponašanja uslijed povoljnih okolnosti te lijepog vremena. Građani će htjeti izlaziti na otvoreni prostor, no postoji objektivna mogućnost socijalnog zbližavanja, što u ovom trenutku nije dobro niti poželjno. 

                   Stoga apeliramo i pozivamo građane da i dalje rigorozno poštuju donesene Odluke i Upute Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, odnosno sve preporuke epidemiologa i liječnika. 

                   Pozivamo građane da i dalje ne izlaze iz domova bez nužne potrebe, i ako to čine potrebno je poštivati pravila zaštite. 

 

                   S poštovanjem, 

NAČELNIK STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE

                                                                     ISTARSKE ŽUPANIJE

                                                                     Dino Kozlevac, v.r.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.