Hrvatski radio

Radio Pula

I Istarska stranka umirovljenika u koaliciji IDS-HNS-Zeleni-BDSH

08.04.2013.

10:12

Autor: Elvis Mileta

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predizbornoj koaliciji IDS-a, HNS-a, Stranke zelenih i Bošnjačke demokratske stranke Hrvatske pridružila se i Istarska stranka umirovljenika. U Puli je u nedjelju potpisan sporazum o suradnji na izborima za županijsku skupštinu, a zajednički im je kandidat za župana Valter Flego.

Istarska stranka umirovljenika i do sada je odlično surađivala s IDS-om, podsjetio je predsjednik stranke Zdenko Pliško, ujedno vijećnik u županijskoj skupštini koji je na to mjesto došao još dok je bio član Hrvatske stranke umirovljenika, iz koje je u međuvremenu istupio i osnovao vlastitu stranku.

IDS i ISU dijele i slična politička opredjeljenja, među kojima se najviše ističu regionalizam i briga za umirovljenike. Potporu zajedničkom kandidatu iskazali su i predsjednik županijske organizacije HNS-a Veljko Ivančić, predsjednica županijskog odbora Stranke zelenih Gordana Ferenčić i predstavnik Bošnjačke demokratske stranke Hrvatske Redžep Raimović.

Kandidat za župana Valter Flego istaknuo je kvalitetno socijalno zbrinjavanje kao osnovu njegovog izbornog programa pod nazivom 7 x 7, te potrebu za gradnjom domova za starije i nemoćne diljem Istre.

Posljednju dvojicu govornika, Raimovića i Flegu, prilično je iznenadilo novinarsko pitanje hoće li poduprijeti gradnju džamije u Istri, a upit je dočekan s primjetnim negodovanjem gotovo svih prisutnih. Raimoviću nije bilo jasno misli li se samo na Bošnjake ili pak na sve muslimane, a odgovorio je da u Puli već postoji džamija te da nova nije potrebna. Valter Flego samo je kratko izjavio da se slaže s takvim odgovorom i da nije potrebno, kako je rekao, duplirati kapacitete.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.