Hrvatski radio

Radio Pula

I Pula ima izvrsne turističke rezultate

11.08.2015.

12:09

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon prošlogodišnje rekordne turističke sezone, kada je u Puli ostvareno milijun i pol tisuća noćenja, i ova je turistička godina u najvećem istarskom gradu izvrsna. U prvih sedam mjeseci povećan je broj dolazaka za 9, a noćenja za 8 posto. Dobra je posjećenost i u prvom dijelu kolovoza. U prilog ovako dobrim brojkama idu i različite aktivnosti gradske Turističke zajednice.

 

Prema svemu sudeći, Pulu čeka još jedna rekordna turistička sezona. Nakon dobrih pokazatelja u prvih sedam mjeseci, raste broj dolazaka i noćenja i u prvim danima kolovoza, i veći za 10 posto nego lani, kaže direktorica pulske Turističke zajednice Sanja Cinkopan Korotaj. Tomu svakako pridonose i mnoge ljetne manifestacije koje se održavaju u gradu, najviše koncerti svjetski poznatih glazbenika, ali i mnoge aktivnosti Turističke zajednice. Zahvaljujući jednoj od njih, danas je izabran najljepši izlog u gradu, kaže Cinkopan Korotaj.

A u lijepim izlozima gradskih trgovina najviše uživaju Nijemci koji su i najbrojniji pulski gosti. Slijede ih Austrijaci i Talijani, koji su se nakon nešto manje posjećenosti prijašnjih sezona, ove godine počeli u većem broju vraćati na Jadran. Raste i broj Slovenaca te gostiju iz skandinavskih zemalja, a potkraj ovoga mjeseca u Pulu će, kaže Cinkopan Korotaj, stići i mnogi gosti iz ostalih zemalja. Ponajprije zahvaljujući festivalima elektroničke glazbe, već tradicionalnima Outlooku i Dimensionsu.

U dva tjedna tih festivala, Pulu će posjetiti 30-ak tisuća gostiju. Mnogi od njih popunit će gradske smještajne kapacitete, ali i napuniti blagajne mnogih trgovina, kafića i restorana.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.