Hrvatski radio

Radio Pula

IDS i GLAS traže ratifikaciju Istanbulske konvencije

28.02.2018.

12:28

Autor: Nives Kalebić

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

Foto: - / -

IDS i GLAS traže suglasnost oporbe i Mosta za ratifikaciju Istanbulske konvencije i rušenje HDZ-ove većine u Saboru, priopćeno je danas iz IDS-a. Istaknuto je kako će se IDS i GLAS odazvati sastanku Mosta i dati suglasnost za pokretanje opoziva ministrici Martini Dalić.

IDS i GLAS tražit će i da se potpiše suglasnost za ratifikaciju Istanbulske konvencije. Oporbene stranke uz manjine, HNS i Most imaju dovoljno glasova za ratifikaciju Istanbulske konvencije i to je pitanje na kojem možemo pokazati da imamo snagu poraziti HDZ u Saboru, a Mostovci sada imaju priliku pokazati na čijoj su strani te žele li stvarno rušiti HDZ, istaknuo je predsjednik IDS-a Boris Miletić.

Predsjednica GLASA Anka Mrak Taritaš upozorila je kako je Istanbulska konvencija najveći test za Hrvatsku kao otvorenu i progresivnu državu i ovo je prilika da se Most dokaže kao vjerodostojna oporba, izjavila je Mrak Taritaš.

U međuvremenu oporbene stranke i zastupnici postigli su dogovor o pokretanju postupka opoziva potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić. Najkasnije do petka utvrdit će prijedlog teksta inicijative i prikupiti potpise. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.