Hrvatski radio

Radio Pula

IDS i SDP usvojili platformu za sklapanje koalicije

17.11.2015.

16:48

Autor: Elvis Morina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

IDS i SDP potpisali su platformu o decentralizaciji i ključnim projektima za Istru i Primorje kao prvi korak ka stjecanju uvjeta za potpisivanje postizbornog sporazuma i formiranja nove Vlade, poručio je danas u Puli Boris Miletić, predsjednik IDS-a.

Platforma, prema riječima predsjedniks IDS-a Borisa Miletića, podrazumijeva tri segmenta koji će jamčiti decentralizaciju zemlje, veća regionalna fiskalna primanja i dovršetak nekoliko ključnih projekata.

U proteklih nekoliko dana s SDP-om smo usuglasili platformu za decentralizaciju Hrvatske te time otvorili put za konkretna dogovaranja i punu potporu SDP-u, poručio je Miletić. Naši stručnjaci aktivno će se uključiti u pregovore SDP-a i MOST-a, nastavio je Miletić očekujući kako će MOST prepoznati prirodne, povijesne i kulturološke razlike koje Istru čine jedinstvenom regijom te poduprijeti Istru kao zasebnu regionalnu jedinicu.

O resorima u Vladi nismo razgovarali, rekao je Miletić. Prvo želimo dugoročno dogovoriti ukupne odnose između IDS-a i SDP-a, a nakon toga možemo razgovarati o tome kako IDS kao stranka može pridonijeti radu buduće Vlade. Od konkretnih projekata očekujemo dovršetak Istarskog ipsilona, pulske bolnice i sveučilišnog kampusa Jurja Dobrile, poručio je Miletić.

Više možete poslušati u nastavku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.