Hrvatski radio

Radio Pula

IDS ima samo jednog kandidata za župana

21.11.2012.

14:29

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Valter Flego jedini je IDS-ovac koji je podnio kandidaturu za budućeg istarskog župana. Rok u IDS-ovim takozvanim predizborima istekao je noćas, a kako je rečeno na konferenciji za novinare, saborski zastupnik Damir Kajin nije podnio kandidaturu stranci, pa tako ni ne može biti IDS-ov kandidat za župana na izborima iduće godine.

Valter Flego jedini se kandidirao na prve IDS-ove unutarstranačke izbore za župana i to zato što je, kako je rekao tajnik IDS-a Tedi Chiavalon, jedini imao hrabrosti zatražiti povjerenje pet tisuća svojih stranačkih kolega na tajnom glasovanju. Prvo će morati dobiti natpolovičan broj glasova Zajednice podružnica IDS-a Buzeštine te potom i Predsjedništva stranke.

Kandidaturu pak nije podnio saborski zastupnik Damir Kajin koji je, kaže Chiavalon, prvi tražio veću demokratizaciju stranke i unutarstranačke izbore za župana, pa on više ne može biti IDS-ov kandidat za župana na izborima iduće godine.

Ako je bude, svoju ću kandidaturu podnijeti jedino izbornom povjerenstvu, a u ovoj IDS-ovoj farsi ne želim sudjelovati, komentirao je Damir Kajin.

IDS Kajina neće isključiti iz stranke, a bude li se kandidirao na nekoj drugoj listi ili kao nezavisni kandidat, on zna da će se tako sam isključiti iz stranke, rekao je tajnik IDS-a Tedi Chiavalon.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.