Hrvatski radio

Radio Pula

'IDS je imao 20 godina za svoje projekte'

27.03.2013.

14:54

Autor: Dorina Tikvicki

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Koalicija SDP-a, HSU-a, HSLS-a i SDSS-a na čelu s njihovim kandidatom za župana Damirom Kajinom reagirala je u Puli na izjavu IDS-ova kandidata Valtera Flege kako Istra neće biti nikakav talac koalicije. Takve riječi IDS-ova kandidata Valtera Flege predizborno su širenje panike zbog straha od neminovnih promjena u političkom životu Istre.

Onima koji već neko vrijeme optužuju koaliciju da zagovara centralizaciju i ukidanje Istre kao regije, odgovorit ćemo riječima premijera Zorana Milanovića za nedavna posjeta Puli, rekao je SDP-ov Peđa Grbin.

Na ovim izborima odlučivat ćemo se između dvije Istre: one moderne i one koja je očito ogrezla u korupciju, nepotizam i manipulaciju zemljištem, dodao je Grbin. Nije to zakon protiv Istre ili obiteljskih gospodarstava, nadovezao se Damir Kajin. Plan i program koalicije dobro razumije 220 tisuća građana Istre, tvrdi Ada Damjanac.

IDS je imao 20 godina za svoje projekte, ali ni jedan nije ostvario. Mi smo nova snaga koja može ostvariti projekte - od energetske učinkovitosti i zaštite okoliša do gospodarstva. Poručili su predstavnici koalicije SDP-a, HSU-a, HSLS-a i SDSS-a s današnje konferencije za novinare.

Više u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.