Hrvatski radio

Radio Pula

IDS na parlamentarne izbore izlazi samostalno, pridružit će mu se PGS

16.09.2015.

21:30

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

IDS na parlamentarne izbore izlazi samostalno, a pridružit će mu se Primorsko-goranski savez s kojim će potpisati sporazum o predizbornoj suradnji, odlučeno je na sinoćnjoj sjednici Savjeta IDS-a u Pazinu.

IDS i PGS surađuju dugi niz godina i djele jednake programske osnove regionalizam i decentralizaciju, rekao  je predsjednik IDS-a Boris Miletić. Mislimo da Hrvatske regije moraju biti snažno zastupljene u Saboru, a IDS I PGS sigurno to mogu jamčiti svojim regijama, rekao je Miletić.
 
Na upit zašto na izbore ne idu zajedno s SDP-om odnosno dosadašnjom koalicijom Miletić je odgovorio kako je IDS inzistirao na sadržaju te da dosada nisu dobili konkretne odgovore na svoje zahtjeve.
 
Miletić je kaže uvjeren da građani prepoznaju dosljednost i vjerodostojnost IDS-ove politike u proteklih 25 godina i mislim da imamo stabilno biračko tijelo što bi građani trebali prepoznati, rekao je čelni čovjek IDS-a zaključivši kako u Saboru očekuje 3 mandata.
 
Više možete poslušati u tonskom prilogu, također i izjavu predsjednika IDS-a Borisa Miletića nakon Savjeta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.