Hrvatski radio

Radio Pula

08:00 / 16.09.2015.

Autor: Nives Kalebić

IDS odlučuje o načinu izlaska na parlamentarne izbore

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Pazinu će se poslijepodne održati sjednica Savjeta IDS-a na kojoj će glavna tema biti odluka o načinu izlaska na parlamentarne izbore. IDS će tako nakon mjeseci neizvjesnosti napokon objaviti s kim će u koaliciju. Iz te stranke poručuju kako SDP nije pokazao da im je stalo do njih, i čini se da se okreću suradnji s PGS-om i još nekim regionalnim strankama.

Već se mjesecima nagađa o tome s kime će IDS u koaliciju. Premijer Zoran Milanović poručio im je kako su im vrata njegove lijeve koalicije otvorena, no predsjednik stranke Boris Miletić još nije dao jasan odgovor pa je pitanje hoće li to biti s SDP-om.

IDS navodno, kako neslužbeno potvrđuju u toj stranci, stvara svoju koaliciju s PGS-om i još nekim regionalnim strankama. A sve se glasnije čuje da će i SDP-u, kao i Ivi Josipoviću i Radimiru Čačiću reći ne, jer su već izabrali drugog partnera za nastup na parlametarnim izborima.

Izjavio je Boris Miletić ističući kako je siguran da IDS može ulaziti samo u saveze koji snažno podupiru prijeko potrebnu decentralizaciju zemlje, samostalnost Istre kao regije i razvojne projekte koji su važni za građane u 8-moj izbornoj jedinici. Čelni čovjek IDS- izjavio je kako očekuje da će Savjet IDS-a uzeti u obzir sve relevantne činjenice te da će donijeti najbolju odluku u interesu građana.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.