Hrvatski radio

Radio Pula

IDS protiv regionalizacije Hrvatske

10.10.2013.

14:48

Autor: Elvis Morina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Plan podjele Hrvatske na regije i dalje izaziva veliko zanimanje ali i negodovanje najveće istarske političke stranke IDS-a. Danas su o tome na konferenciji za novinare u Puli govorili istarski župan Valter Flego i potpredsjednik IDS-a Boris Miletić.

Javna rasprava o nacrtu toga zakona počinje za desetak dana, a župan Valter Flego najavio je i tematsku sjednicu skupštine Istarske županije kako bi vijećnici donijeli zajednički zaključak i stajalište o budućoj regionalnoj podjeli Hrvatske.

S jučerašnje sjednice predsjedništva IDS-a poslano je pismo predsjedniku Ivi Josipoviću i premijeru Zoranu Milanoviću u kojem se ta stranka oštro protivi prijedlogu regionalizacije prema kojem Istra ne bi bila samostalna regija.

Boris Miletić, potpredsjednik IDS-a, poziva na dijalog i zaštitu istarskih vrijednosti te ističe na čemu će njegova stranka ustrajati. Prema riječima Borisa Miletića, to pitanje ne bi trebalo utjecati na odnose u vladajućoj koaliciji. Dodaje kako će nakon današnjeg sastanka njihova glavnog tajnika s glavnim tajnikom HNS-a dobiti bolji uvid u to što o prijedlogu novog regionalnog ustroja Hrvatske misli njihov glavni liberalni partner.

Više poslušajte u tonskom prilogu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.