Hrvatski radio

Radio Pula

Idući se tjedan simbolično otvara turistička sezona

08.06.2020.

14:08

Autor: Nives Kalebić

foto: Mauro Giorgi/HRT

foto: Mauro Giorgi/HRT

Foto: - / -

U Istri će se idućeg vikenda mnogi turistički sadržaji moći posjetiti po promotivnim cijenama ili besplatno. Na taj će se način simbolično otvoriti ovogodišnja turistička sezona, nakon epidemije koronavirusa. Inicijativu je pokrenula Istarska županija.

-

Adrenalinski parkovi, muzeji, kašteli, špilje, zaštićena područja i ostale turističke atrakcije idućeg će se vikenda moći posjetiti ili besplatno ili upola cijene. Svoje će proizvode po manjim cijenama nuditi i vinari, maslinari , tartufari i ostali proizvođači lokalnih proizvoda. Cilj je ponovno pokrenuti turizam, ističe županijska pročelnica za turizam Nada Prodan Mraković.


Da su turisti počeli stizati na Poluotok pokazuje i podatak da je ovoga vikenda preko tri granična prijalaza Kaštela, Plovanije i Požana u Istru stiglo 16 tisuća gostiju,
istaknuo je obnašatelj dužnosti istarskog župana Fabrizio Radin. Dodao je kako je ponuda turističkih sadržaja po promotivnim cijenama dodatni motiv dolaska.

 

Turističke sadržaje i atrakcije u Istri moći će se posjetiti u subotu i nedjelju i to od 10 do 18 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.