Hrvatski radio

Radio Pula

Info Point FIPU-a - Fakulteta informatike u Puli

13.09.2019.

14:58

Autor: Tatjana Kaštelan

Info Point Fakulteta informatike u Puli (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Info Point Fakulteta informatike u Puli (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Predstavnici Fakulteta informatike u Puli – FIPU-a na pulskoj su tržnici održali Info Point - kontakt s građanima. Predstavili su studij, smjerove i mogućnosti zapošljavanja, koje je u ovoj struci gotovo zajamčeno. Upisi traju do utorka, 17. rujna u 15 sati.

Odziv građana na Info Point Fakulteta informatike u Puli - FIPU-a bio je jako dobar. Danas je, čulo se, informatika dio svakoga poslovnog sustava, pa je studij atraktivan, ali vrlo koristan kako pojedincima tako i tvrtkama.

Osnivanje FIPU studija bilo je očekivano. Još 2004. godine krenulo se s Poslovnom informatikom na Fakultetu ekonomije i turizma 'Dr. Mijo Mirković', potom 2011. kao preddiplomski studij informatike, 2015. odjel odnosno diplomski studij, a od prošle godine Fakultet pred i diplomskog studija s dva smjera, stručnim i nastavnim.

Istra ima velik kadrovski potencijal, kaže dekan Fakulteta informatike u Puli, izv. prof. dr. sc. Giorgio SinkovićBitno je znanje i motiv a mi se trudimo da to usadimo našim studentima, koj i se mahom zapošljavaju i prije nego što završe studij, dodaje dekan Sinković.

Hrvatska je u području informatike vrlo uspješna. Statistike pokazuju da u Europskoj uniji godišnje nedostaje preko pola milijuna informatičara. To je znak da će naši studenti naći posao bez problema, čulo se na Info Pointu na pulskoj tržnici.

Trenutačno na FIPU-u studira petstotinjak studenata. Diplomski je završio i mag. informatike Romeo Šajina, koji kaže da je studij fenomenalan, jer osjeti se pozitivna energija i motivirajuće što tjera da napreduješ i učiš dalje. Stječu se znanja iz mobilnih, web aplikacija, programiranje, statističke analize, umjetna inteligencija, Internet of Things...

Voditelj stručne prakse na FIPU-u dr. sc. Nikola Tanković istaknuo je da je riječ o studiju 21. stoljeća za sve generacije. To je plan i program nastave za mlade ljude, ali i sve zainteresirane koji žele učiniti iskorak u svojoj karijeri. Mi ih pripremamo za sve što ih sutra čeka na poslu te za sve izazove koje nosi informatika. Problemi s pronalaženjem posla u ovoj struci ne postoje, ističe Tanković.

Upisi traju do utorka, 17. rujna u 15 sati, a sve su informacije dostupne na internetskim stranicama FIPU-a. Info Point Fakulteta informatike u Puli posjetili su na pulskoj tržnici brojni građani, i stariji i mlađi. Jer uz redoviti tu je i izvanredni studij uz rad, na koji se odlučuje velik broj građana.

Informatika je za sve generacije, kako ističu na FIPU-u, nikada nije dovoljno rano, a nikada nije ni dovoljno kasno početi s edukacijom.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Info Point FIPU-a - Fakulteta informatike u Puli

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.