Hrvatski radio

Radio Pula

Informativna radionica o Interreg programu

20.01.2023.

12:28

Autor: HRT

Informativna radionica u Puli

Informativna radionica u Puli

Foto: ustupljena fotografija / Istarska županija

U Kinu Valli u Puli održava se Informativna radionica "Program prekogranične suradnje Interreg Italija - Hrvatska 2021.-2027.“, u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, te u suradnji s Upravljačkim tijelom, Zajedničkim tajništvom Programa i Regionalnim koordinatorom Istarske županije za europske programe i fondove. Cilj radionice je upoznati potencijalne prijavitelje sa sadržajem Programa te pravovremenom pripremom za prijavu na 1. Poziv na dostavu projektnih prijedloga.

 

U uvodnom dijelu prisutne je pozdravio istarski župan Boris Miletić zaželjevši im plodonosnu radionicu te uspješnu prijavu projekata.


- U proteklih 20 godina Istarska županija i istarski dionici sudjelovali su vrlo aktivno i uspješno u brojnim programima prekogranične suradnje, poput programa IPA iz pretpristupnog razdoblja ili sada onog prekogranične suradnje Interreg. Posebno mi je drago da su pojedini naši projekti ocijenjeni kao najbolji EU projekti u Hrvatskoj. Pred nama su brojne nove mogućnosti, posebice sada kada je Republika Hrvatska ostvarila sve svoje strateške ciljeve, prvo ulaskom u NATO, potom u Europsku uniju, a od nedavno i u Schengenski prostor te Eurozonu. Možemo reći da je naša država u potpunosti integrirana u veliku europsku obitelj država, gdje i pripada - poručio je župan.


 Program prekogranične suradnje Interreg Italija - Hrvatska 2021.-2027. objavio je 28. studenoga 2022. godine 1. Poziv na dostavu projektnih prijedloga koji je namijenjen za dvije vrste projekata: Standard i Small-scale projekte.


Ukupna financijska alokacija za 1. Poziv iznosi 80.000.000,00 eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj, uz stopu sufinanciranja od 80 %.


Poziv na dostavu projektnih prijedloga otvoren je:


· od 28. studenoga 2022. do 20. ožujka 2023. do 14:00 (CET) za Standard projekte

· od 28. studenoga 2022. do 28. veljače 2023. do 14:00 (CET) za Small-scale projekte


Detaljnije informacije o pozivu i natječajna dokumentacija objavljeni su na službenoj mrežnoj stranici Programa.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.