Hrvatski radio

Radio Pula

Investicije u istarske turističke kapacitete

07.05.2016.

19:38

Autor: Senka Mošnja

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Istri se nastavlja s ulaganjima u turizam. Uz investiciju od 400 milijuna kuna u hotel Amarin, koji se gradi na mjestu nekadašnjeg Valdalisa, u Rovinju imaju još planova. Nakon višegodišnje stanke, ulaže i ACI - i to u svoje marine diljem obale. Vrijednost ulaganja je 200 milijuna kuna.

Buku bagera u pomerskoj marini za koji će tjedan zamijeniti žamor, vjeruje se, boljestojećih gostiju. Obnavlja se ili dograđuje gotovo sve: od šetnice, zgrada recepcije, trgovine i restorana do spremišta za bicikle, praonice, pa čak i bazena. Pomerska marina imat će oznaku 4 sidra te tako postati vodeća u zemlji. Naravno, dok se potpuno ne obnovi rovinjska. Radovi ondje počinju najesen, pa kad budu dovršeni - bit će to ACI-jeva perjanica s čak 5 sidara, kaže direktor nautike Vladimir Ivančić.

U susjedstvu rovinjske marine, baš ujesen, počinju i radovi na izgradnji hotela Park. Stari će se potpuno srušiti, a novi, vrijedan oko 600 milijuna kuna, krasit će 5 zvjezdica. Direktor investicija Adris grupe Damir Vanđelić ističe kako će se u podizanje kvalitete turističkih naselja, kampova i vodenoga parka do 2018. uložiti još milijarda kuna.

Rovinj uskoro neće imati nijedan objekt s manje od četiri zvjezdice. To postupno, naravno, dovodi do promjene strukture gostiju, a onda izravno utječe na ponudu izvanpansiona. Za očekivati je da će tako s vremenom i šlape i đinđule nestati iz starogradske jezgre.

Više možete poslušati u nastavku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.