Hrvatski radio

Radio Pula

'Istarska mreža znanja' i programi e-učenja za cjeloživotno obrazovanje

30.10.2019.

16:39

Autor: Tatjana Kaštelan

(foto: Filip Kos/PIXSELL)

(foto: Filip Kos/PIXSELL)

Foto: - / -

U Istri je krenuo projekt Istarska mreža znanja, koji pojedincima pruža besplatno e-učenje. S obzirom da je postotak ulaganja u osobno obrazovanje na u Hrvatskoj na vrlo niskoj razini, ovo je svojevrsni doprinos učenju i cjeloživotnom obrazovanju.

U sklopu projekta 'Istarska mreža znanja' osnovan je portal E-učenje, kaže Maja Milevoj, voditeljica Pučkog otvorenog učilišta Diopter, putem kojega se građani besplatno educiraju. To je prvi ovakav model u Istri, financiran europskim novcem.

Uči se o digitalnom marketingu koji je danas sastavni dio svakog poslovanja. Partner u projektu je Ekonomska škola Pula pa će učenici program E-učenja koristiti u redovnom obrazovanju. Drugi besplatni program e-learninga je osposobljavanje za montere optičkih komunikacija, što je također traženo na tržištu rada. 

Riječ je, naime, o zvanjima u novim tehnologijama, za čime će potreba u budućnosti biti sve veća. Inače, Hrvatska je, sa svega dva i pol posto ulaganja pojedinca u svoje obrazovanje, nažalost na začelju Europske Unije.

Opširnije poslušajte u nastavku.

'Istarska mreža znanja' i programi e-učenja za cjeloživotno obrazovanje

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.