Hrvatski radio

Radio Pula

Istarska policija pozvala mlade vozače na poseban oprez

30.11.2015.

14:35

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Stanje sigurnosti u prometu na području Istre nije dobro. Povećao se broj prometnih nesreća s poginulim osobama. Ove su godine smrtno stradale 22 osobe, a zabrinjavajuće je i to što su najviše nesreća prouzročili mladi vozači. Policija je apel uputila upravo mladim sudionicima u prometu.

Čak 9 osoba poginulo je u prometnim nesrećama koje su ove godine na istarskim cestama prouzročili mladi vozači. Najčešća pogreška bila je upravo nepropisna brzina, pa policija već dva mjeseca provodi posebnu akciju kontrole brzine kretanja i vožnje mladih vozača, no nažalost ni one, kaže Marko Oršulić iz Policijske uprave istarske, nisu dale željene rezultate.

A te druge mjere su upravo prevencija, na kojoj uz policiju radi i Auto klub Pula - Rovinj. Od malih nogu djecu se uči o opasnostima u prometu, kaže tajnik kluba Marčelo Mohorović objašnjavajući kako mladi vozači ne smiju voziti pod utjecajem alkohola te kako trebaju poštivati propisana ograničenja brzine.

Da je važno pridržavati se ograničenja brzine, upozorava i policija. Policija je upozorila i roditelje da, kada daju djeci automobil, preporuče im da se paze, da ne konzumiraju alkohol, ne voze brzo te da poštuju prometne propise, jer bez toga nema sigurnosti na cestama.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.