Hrvatski radio

Radio Pula

14:35 / 30.11.2015.

Autor: Nives Kalebić

Istarska policija pozvala mlade vozače na poseban oprez

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Stanje sigurnosti u prometu na području Istre nije dobro. Povećao se broj prometnih nesreća s poginulim osobama. Ove su godine smrtno stradale 22 osobe, a zabrinjavajuće je i to što su najviše nesreća prouzročili mladi vozači. Policija je apel uputila upravo mladim sudionicima u prometu.

Čak 9 osoba poginulo je u prometnim nesrećama koje su ove godine na istarskim cestama prouzročili mladi vozači. Najčešća pogreška bila je upravo nepropisna brzina, pa policija već dva mjeseca provodi posebnu akciju kontrole brzine kretanja i vožnje mladih vozača, no nažalost ni one, kaže Marko Oršulić iz Policijske uprave istarske, nisu dale željene rezultate.

A te druge mjere su upravo prevencija, na kojoj uz policiju radi i Auto klub Pula - Rovinj. Od malih nogu djecu se uči o opasnostima u prometu, kaže tajnik kluba Marčelo Mohorović objašnjavajući kako mladi vozači ne smiju voziti pod utjecajem alkohola te kako trebaju poštivati propisana ograničenja brzine.

Da je važno pridržavati se ograničenja brzine, upozorava i policija. Policija je upozorila i roditelje da, kada daju djeci automobil, preporuče im da se paze, da ne konzumiraju alkohol, ne voze brzo te da poštuju prometne propise, jer bez toga nema sigurnosti na cestama.